Miljøvennlig – et bærekraftig båtliv

Miljøvennlig – et bærekraftig båtliv

Som Norges største båtprodusent jobber vi på lag med naturen. Det er i alles interesse at både båtprodusenter og båteiere tar ansvar for et mest mulig bærekraftig båtliv. Vi tar dette ansvaret på alvor hele veien – fra produksjon til gjenvinning av brukte båter.

Pioner-båtene er laget av det bærekraftige og gjenvinnbare materialet Polyetylen. Både materialet og produksjonsformen der båtene støpes i ett stykke, gir robuste båter med lang levetid. Reduksjon av støy og utslipp er også viktig med tanke på naturen og miljøet. Både tilbud og etterspørsel etter elektriske motorer er økende, og mange av våre forhandlere tilbyr elmotorer som passer perfekt til Pioner. Vi går foran og tilby et utvalg av elektriske båtpakker – Pioner GreenLine 10, 12 og 13.

Å gli lydløst rundt på vannet ved hjelp av en elektrisk påhengsmotor er en fantastisk opplevelse. Kombinert med batteri som veier lite, og har enorm kapasitet kan du kjøre rundt time etter time helt lydløst og miljøvennlig.

Nordic Plastic Recycling
Vi har startet resirkuleringsselskapet, Nordic Plastic Recycling (NPR) sammen med noen få andre aktører innenfor plastbransjen. Formålet er å tilrettelegge for gjenvinning av alle de produktene vi produserer og selger. I løpet av 2021 skal vi resirkulere opptil 200 tonn polyetylen, et tall som vil øke i årene som kommer. Dermed sørger vi for at Pioner-båtene ikke ender som avfall, men som nye produkter til kommende generasjoner.

NPR skal gjenvinne returnerte plastmaterialer av så høy kvalitet at de kan inngå som plastråstoff hos nordiske plastprodusenter. Vi tar resirkulering et steg videre i detaljsortering innen hardplastkategorien og vi skal være i førersetet for det grønne skiftet i den nordiske plastindustrien. Bedriften skal bygges opp til å bli en betydelig aktør innen resirkulering av plast. Det skal samtidig defineres en høy standard for gjenbruk. Ikke bare av plastråstoff, men også av restprodukter til innlevert materiale.